Uitleg Tai Chi

In Taiji wordt de energetische kracht gekoppeld aan aandacht. Door rustige bewegingen wordt negativiteit uit het lichaam verwijderd. Er worden op een rustige wijze 37 verschillende bewegingen aangeleerd die samen een vorm maken.
De oorspronkelijke vorm van Taijiquan bestaat uit 37 bewegingen die in verschillende Taiji-systemen echter veel werden herhaald. Taiji 37, concentreert zich op die 37 bewegingen, zonder herhaling.

Iedereen heeft wel eens het beeld gezien van Chinezen in een park die gezamenlijk taijiquan staan te oefenen. Zij voeren een reeks bewegingen uit die vloeiend in elkaar overgaan. Wat velen echter niet weten, is dat deze bewegingen een zeer specifieke functie hebben. De dantian ligt aan de oorsprong van de hele beweging. Met een juiste geestesinstelling kan er richting gegeven worden aan deze beweging: de dantiankracht staat dan in verbinding met de intentie van de beoefenaar. Doordat de dantiankracht ze spontaan corrigeert, worden de bewegingen als vanzelf rustig en helder. Lichaam en geest worden één en dat gaat gepaard met een groot gevoel van vrijheid.quan
 Geregeld oefenen van taijiquan draagt bij tot het afvoeren van het negatieve uit het lichaam, de zelfregulatie van de lichaamshouding en een evenwichtige emotionele toestand, waardoor de beoefenaar gezonder en gelukkiger wordt.
Zowel Taiji 37 als Qi Gong leiden tot meer rust en beter welzijn en een verbeterde gezondheid.

Lees meer…